ΕΔΩ ΘΑ ΜΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΔΩΡΑ ΚΑ Ι ΚΥΠΕΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ MAIL ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ. MAIL:syntagesbyplaton@yahoo.gr

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Νουά με τη σάλτσα του με ελαφρά καβουρδισμένο κρεμμύδι και χειροποίητα μακαρόνια

Υλικά για 6 άτομα
Για το νουά
·         1 νουά γύρω στο 1,2 κιλά
·         1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
·         2 νεροπότηρο λευκό αρωματικό κρασί
·         1 κουτ γλυκού κόκκους από μαύρο πιπέρι
·         1 κλαράκι κανέλα
·         4-5 γαρίφαλα
·         1 κουτ γλυκού γλυκιά πάπρικα
·         2 φύλλα δάφνης
·         2 μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα
·         1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
·         1 κουτ γλυκού θυμάρι
·         Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
·         250 γραμ χειροποίητα μακαρόνια ή χυλοπίτες
·         2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο για τα μακαρόνια
·         3 κουτ σούπας ελαιόλαδο για το κρέας
·         3 κουτ σούπας ελαιόλαδο για τα κρεμμύδια
·         ½ κιλό κρεμμύδια καλά καθαρισμένα
·         Αλάτι
·         Λίγο μαϊντανό

Ετοιμάζετε το νουά.  Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζετε μέσα ολόκληρο το νουά και το σοτάρετε καλά.  ταυτόχρονα ρίχνετε τους κόκκους του πιπεριού, την κανέλα , τα γαρίφαλα, την πάπρικα και τα φύλλα δάφνης.  Μόλις ροδίσει το νουά σβήνετε με τα 2 νεροπότηρα λευκό κρασί.  Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το κλαράκι του θυμαριού, αλατίζετε και πιπερώνετε.  Μόλις πάρει βράση σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το νουά να μαγειρευτεί τουλάχιστον για 1 ½ - 2 ώρες και μέχρι να γίνει τρυφερό.  

Όταν τελειώσει το μαγείρεμα αφαιρείτε το διχτάκι από το νουά και το αφήνετε να κρυώσει καλά.  σουρώνετε τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα από τα μπαχαρικά.  Κρατάτε το κρεμμύδι και τα κομματάκια του καρότου.  Περνάτε τη σάλτσα από το μπλέντερ του μίξερ σας για να γίνει ομοιογενείς.  Όταν κρυώσει καλά το νουά το κόβετε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.   Ετοιμάζεστε για το σερβίρισμα.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια ή τις χυλοπίτες μέχρι να φουσκώσουν καλά περίπου για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.  Τα σουρώνετε και στην άδεια κατσαρόλα ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο, αδειάζετε μέσα τα σουρωμένα μακαρόνια και τα διατηρείτε ζεστά.  

Κόβετε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σε ροδέλες, βάζετε σε ένα τηγανάκι τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.  Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα.  Συμπληρώνετε λάδι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε τις χοντροκομμένες φέτες του νουά.  Μόλις ζεσταθούν καλά τις περιχύνετε με τον σουρωμένο ζωμό που έχετε κρατήσει και τις αφήνετε να πάρουν μια καλή βράση.  

Σερβίρετε τις φέτες νουά γαρνιρισμένες με τα χειροποίητα μακαρόνια και τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια.
ΑΠΟ «ΝΤΟΜΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ» ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου