- 3/4 του φλιτζ. κουκιά ξερά
- 3/4 του φλιτζ. ρεΒίθια ξερά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλάκια κύμινο
- 2 κουτ. κόλιαντρο φρέσκο
- πιπέρι καγιέν
- αλάτι , πιπέρι, ελαιόλαδο
φαλάφελ 1. Μουσκεύουμε τα κουκιά 48 ώρες και τα ρεβίθια 12-15 ώρες περίπου. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Τα περνάμε από το multi. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, το κόλιαντρο, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι. 2. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα αφήνουμε να σταθούν 30 λεπτά στο ψυγείο και μετά τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου