ΕΔΩ ΘΑ ΜΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΔΩΡΑ ΚΑ Ι ΚΥΠΕΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ MAIL ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ. MAIL:syntagesbyplaton@yahoo.gr

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΦΑΛΑΦΕΛ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ)



  • 3/4 του φλιτζ. κουκιά ξερά
  • 3/4 του φλιτζ. ρεΒίθια ξερά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλάκια κύμινο
  • 2 κουτ. κόλιαντρο φρέσκο
  • πιπέρι καγιέν
  • αλάτι , πιπέρι, ελαιόλαδο
φαλάφελ
1.     Μουσκεύουμε τα κουκιά 48 ώρες και τα ρεβίθια 12-15 ώρες περίπου. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Τα περνάμε από το multi. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, το κόλιαντρο, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι.
2.     Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα αφήνουμε να σταθούν 30 λεπτά στο ψυγείο και μετά τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου