ΕΔΩ ΘΑ ΜΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΔΩΡΑ ΚΑ Ι ΚΥΠΕΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ MAIL ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ. MAIL:syntagesbyplaton@yahoo.gr

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Μύδια σαγανάκι
Καλοκαιρινό πιάτο
Το καλοκαίρι επιβάλλει πιάτα με θαλασσινά και τι καλύτερο από τα μύδια σαγανάκι; Είναι ό,τι πρέπει για την εποχή και μαγειρεύονται εύκολα!

Υλικά για 4-5 άτομα
½ κιλό μύδια χωρίς το κέλυφος (κατεψυγμένα)
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη

Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τα μύδια και τα στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, και σοτάρετε τα μύδια μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το πιπέρι και βράζετε για 5'.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την καυτερή πιπερίτσα, τον μισό μαϊντανό και βράζετε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Μεταφέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε και τη φέτα και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 15'.
Σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Πηγή: myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου