ΕΔΩ ΘΑ ΜΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΔΩΡΑ ΚΑ Ι ΚΥΠΕΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ MAIL ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ. MAIL:syntagesbyplaton@yahoo.gr

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

 Τι θα λέγατε για μια πάστα φλώρα;
  Φτιάξτε μόνη σας το επιδόρπιό σας
Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτετε το βούτυρο, τον κρόκο, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και τη χωρίζετε σε δύο κομμάτια.

Ανοίγετε το ένα κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό φύλλο και το στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί.
 

Το καλύπτετε με τη διαλυμένη μαρμελάδα. Πλάθετε με το άλλο κομμάτι ζύμης κορδόνια, τα οποία τοποθετείτε πάνω στη μαρμελάδα, οριζόντια και κάθετα.

Αλείφετε τα κορδόνια με ασπράδι ή νερό, για να κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήνετε τη πάστα φλώρα στους 200 βαθμούς, για περίπου 40'. Τη σερβίρετε κρύα.
Υλικά
3/4 φλ. τσ. βούτυρο σε κομματάκια (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 3/4 φλ. τσ. αλεύρι
1/3 φλ. τσ. κονιάκ
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κρόκο αβγού
1 κουτ. τσ. μπέικιν πάουντερ
2 1/2 φλ. τζ. μαρμελάδα βερίκοκο, διαλυμένη με 1/3 φλιτζ. τσ. νερό

Πηγή:
 myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου