ΕΔΩ ΘΑ ΜΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΔΩΡΑ ΚΑ Ι ΚΥΠΕΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ MAIL ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ. MAIL:syntagesbyplaton@yahoo.gr

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ράβδοι μελιτζάνας


Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

Ένα νόστιμο και εντυπωσιακό ορεκτικό...

Υλικά:

2-3 μελιτζάνες φλάσκες
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
2 ασπράδια αυγού
2-3 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές νερό
1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) πάπρικα πικάντικη
1 κουτ.γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ποικιλία)
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
3-4 κουτ. σούπας παρμεζάνα η κεφαλοτύρι σκληρό
2 κουταλιές σουσάμι λευκό
1 κουταλια σουσάμι μαύρο
4-5 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-1,5 κούπας φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες ράβδους. Ετοιμάζουμε τα υγρά υλικά σε πιάτο βαθύ (ανακατεύουμε).

Συνεχίζουμε με τα στέρεα υλικά σε μακρόστενο σκεύος (ανακατεύουμε), για να μπορούμε να τυλίξουμε τις ράβδους ομοιόμορφα. Βουτάμε τις ράβδους στο υγρό και μετά στα στέρεα υλικά.

Προτιμήστε να έχετε έτοιμες τις ράβδους όλες πριν ξεκινήσετε το τηγάνισμα πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το καλαμποκέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Τηγανίζουμε καλά μέχρι να πάρω χρυσό χρώμα. Βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμήστε τυρί που δεν λιώνει εύκολα.Μπορείτε να φτιάξετε και κολοκυθάκια έτσι. Τέλος αν είστε της πιο υγιεινής διατροφής μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρονται ζεστά και στην συγκεκριμένη περίπτωση πάει υπέροχα με τζατζίκι.

Πηγή:sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου